dijous, 26 de juny del 2014

CONSELLS PER SER FELIÇ - l'imperatiu 2


Avui ens endinsarem en les formes i la pràctica de l'imperatiu. Intentarem fer-ho d'una manera fàcil, i, al mateix temps, compartirem amb vosaltres alguns d'aquells consells que, per a nosaltres, són la clau de la felicitat. Desprès, ens encantaria que compartíssiu els vostres.

dimarts, 24 de juny del 2014

FEM UN GELAT?


L'estiu ja és aquí, i avui volem celebrar-ho amb un gelat i una cançó. I, com sempre, volem aprofitar l'ocasió per parlar una mica en català ;)

dijous, 19 de juny del 2014

ELS PRONOMS FEBLES - combinacions



La gran aventura dels estudiants avançats, dels que voleu obtenir una titulació oficial o de tots aquells que sempre en voleu més. Esperem que aquest esquema i la informació que us deixem us siguin d'utilitat.

dilluns, 16 de juny del 2014

ELS INSTRUMENTS... i TOTA LA MÚSICA DEL BLOG


Aquí trobareu actualitzades totes les cançons que surten al blog.  Després d'una llista inicial completa hi ha tots el vídeos amb la seva lletra. Estan ordenades cronològicament, i a totes hi trobareu un suggeriment per nivell o tema.

divendres, 13 de juny del 2014

Coses boniques que estan PASSANT al món - El gerundi


A nosaltres ens agrada veure el got mig ple, així que quan mirem al nostre voltant ens agrada més fixar-nos en les coses boniques. No és que no vegem o que ignorem les coses més desagradables. Simplement creiem que sempre podem triar on posem la nostra energia. I, com que també creiem que alimentem qualsevol cosa a la qual donem la nostra atenció, preferim posar-la en allò que volem que perduri a la nostra vida ;)

dimecres, 11 de juny del 2014

QUÈ DIU EL TEU GOS? ...algunes onomatopeies


Quin idioma et sembla que parla el teu gos, el castellà o el català?

Per influència del castellà molts de nosaltres escrivim moltes onomatopeies en aquesta llengua. Tanmateix, el català ha tingut la seva manera singular de transformar tots aquests sons en paraules. Aquí tens una mostra més àmplia amb els sons de més animals:

dimecres, 4 de juny del 2014

QUÈ PASSA A LA IMATGE? - repassem el present

Franco Matticchio


Si ja has après les formes del Present d'Indicatiu, aquest exercici t'anirà bé per repassar. Però si prefereixes revisar les formes primer,  ho pots fer aquí: El present.

dilluns, 2 de juny del 2014