divendres, 30 de maig del 2014

OPTIMISME ;)

Aquí trobareu les frases que resumeixen millor l'energia que volem transmetre. Si ets professor, poden ser una eina útil per començar, acabar o fer un parèntesi a la classe amb un pensament positiu que motivi als alumnes a fer una petita reflexió o a dir la seva sobre el tema.

diumenge, 25 de maig del 2014

D'ON VÉNEN ELS COLORS?


Els colors són un exemple de com les llegües i les cultures han intercanviat productes, paraules i informació des de sempre, contribuint d'aquesta manera a expandir el coneixement d'uns i altres.

divendres, 23 de maig del 2014

dimecres, 21 de maig del 2014

QUÈ OPINES? - Indicatiu o Subjuntiu?


Prejudicis o veritats? Avui us proposem una discussió sobre alguns dels tòpics sobre dones i homes més repetits a la nostra societat. Però primer us ensenyarem (si encara no les coneixeu) algunes estructures per expressar l'opinió en català.

dijous, 15 de maig del 2014

CIUTATS DEL MÓN - Marxem el cap de setmana?


Quines ciutats del món t'agradaria més conèixer? En visitaràs alguna aviat? Quan? Per què hi vols anar? Què t'interessa d'aquests llocs? Què vols veure? Què hi ha en aquestes ciutats?

...Parlem!

dimecres, 14 de maig del 2014

EL CARÀCTER, COM ETS?


Avui et proposem dues activitats molt simples per practicar el vocabulari que trobaràs en aquesta entrada. A la primera cal descriure els personatges que apareixen en aquesta làmina. La segona és un joc molt senzill que t'ajudarà a descobrir una mica més de tu mateix, ...si creus que això és possible ;)

diumenge, 11 de maig del 2014

Els ESPORTS, ...fas exercici?


Avui parlem d'esports, et presentem un vocabulari sobre aquest tema, i et convidem a practicar la conversa a partir de les preguntes que trobaràs al final d'aquesta entrada:

dissabte, 3 de maig del 2014

TANT DE BO... amb una mica de subjuntiu


Ojalá és una expressió molt estesa entre els catalanoparlants, però  és incorrecte normativament. És un mot castellà que prové de l'àrab i que significa quelcom semblant a 'deu ho vulgui'. Amb aquesta paraula la intenció és expressar el desig que passi alguna cosa. En català l'expressió més popular per dir el mateix és tant de bo.