divendres, 4 d’octubre del 2013

CARTA DE SUPORT ALS DOCENTS DE LES ILLES




Benvolguts docents,


El destí d'un poble és a les mans de la seva gent, no a les mans dels seus governants.

Sovint es culpa als dirigents autoritaris del mal govern que pateix una població, però la realitat és que una persona sola no pot tombar de cap manera un grup de milers que caminen units i decidits en la mateixa direcció.

Una determinació implacable és tot el que té l'actual president de les Balears de la seva part. La mateixa voluntat i confiança que heu de mostrar vosaltres per aconseguir el vostre propòsit i recordar als vostres governants que la seva funció és representar-vos a tots, no als seus interessos egocèntrics. Un home sol no pot fer fracassar un grup unit i decidit. Si vosaltres abandoneu el vostre objectiu, serà perquè el desànim o la por hauran arrelat al cor de la majoria.

La història de la humanitat és plena d'exemples com aquest en què un poder autoritari s'enfronta a un grup de gent. Quan guanya un dictador sovint vénen més i més pèrdues. Quan guanya la gent sovint els beneficis tenen una repercussió positiva a tota la societat. Al final sempre guanyen els que tenen més convicció i més fe en els seus ideals, perden els que es queden sense esperança o els que tenen més por a perdre.

Vosaltres sou milers, el vostre governant només és un. Vosaltres teniu la força d'un grup, ell cada dia es troba més sol. El seu paper i el seu poder seran efímers a la història de la vostra terra, vosaltres tindreu influència i transcendència durant generacions. Ell cada dia perd una mica més el seu prestigi i el respecte del seu entorn, vosaltres cada dia teniu la simpatia i el suport de més persones, grups i institucions. L'ambició que l'empeny no té cap possibilitat si a vosaltres us mou l'amor per la vostra professió.

Podeu aconseguir allò que voleu si confieu de veritat, si us manteniu units i us ajudeu mútuament. Si sou capaços de veure que les dificultats i les renúncies d'ara són temporals i tindran la seva recompensa al final.

Ignoreu els governants que no escolten el seu poble, no es mereixen la vostra atenció. Poseu tota la vostra energia, tota la vostra intel·ligència i la vostra creativitat al servei de la vostra causa. Penseu i treballeu en noves estratègies i alternatives, busqueu més suport, demaneu ajut, seguiu endavant... Camineu units amb confiança i amb un somriure i, més prest o més tard, arribareu allà on us proposeu.

Tot el meu suport a la vostra causa!

francesca

3 comentaris :

  1. M'ha agradat molt aquesta carta. El que vivim actualment els docents de les Illes Balears és molt fort. Esper que aquesta tempesta política passi aviat.

    Salut,

    Josep A. Calvo
    Marratxí

    ResponElimina
    Respostes
    1. No t'havia reconegut! Ara et reconec, la 'A' és d'Antoni, ets el Josep Antoni.

      Gràcies a vosaltres Josep.

      Té molt mèrit el vostre esforç. Vosaltres teniu un paper decisiu no només en la formació acadèmica dels nens i joves de les Illes, també en la formació del seu caràcter i en la transmissió d'uns valors personals i col·lectius que definiran la nostra societat del futur. Sou un exemple per a tots!

      francesca

      Elimina
  2. Efectivament som el mateix. De tota manera, el tema de la protesta als centres educatius es viu també com un drama per part de molts de professors. Jo he acumulat molts de dies de vaga, però no em sent cap heroi, tot i les mostres de suport que he rebut quan anava a les manifestacions.

    Josep Antoni
    Marratxí

    ResponElimina