dijous, 30 de gener del 2014

DE VERES?!


"En serio" és una expressió molt estesa entre els catalanoparlants, però no és correcte en el llenguatge estàndard. Són moltes les expressions que podeu utilitzar per dir el mateix correctament: de debòde veritatde verseriosamentno de per riurerealment o de bon de veres són alguns exemples.

Voleu saber qui és el personatge de la foto? I rebre un consell per millorar la comprensió oral?


La Clara Segura és una actriu catalana que ens encanta. Actualment és una de les actrius més admirades i reconegudes en el panorama teatral català, en directe és absolutament aclaparadora, i la força de les seves interpretacions és magnètica i poderosa. Se la pot veure al Teatre Nacional de Catalunya fins al dia 2 de febrer, interpretant la Rosa Tatuada, de Tennessee Williams. Si  sou a Barcelona i teniu la sort d'aconseguir alguna de les poques entrades que queden, us la recomanem de veres!

Però també la podeu veure en una de les sèries més fresques, intel·ligents i realistes que s'han fet a la Televisió de Catalunya (TV3): Porca Misèria. És una sèrie que es va emetre durant 4 temporades a TV3, entre el 2004 i el 2007. Ens narra les proeses i les misèries quotidianes d'un grup de personatges ben diversos, d'uns 30 anys, que viuen a la ciutat de Barcelona. Si voleu millorar la vostra comprensió oral en català, veure alguns capítols pot ser una bona oportunitat (tots els capítols es poden veure subtitulats en català). I si aquesta sèrie no és del vostre gust, a la web de TV3 també podeu trobar algun programa, sèrie o documental del vostre interès que us ajudi a millorar el vostre català.


Us deixem algunes escenes de Clara Segura a Porca Misèria, us avisem que és un recull ple d'expressions vulgars i insults, expressions que no s'acostumen a ensenyar a les escoles, però que, tanmateix, formen part de la quotidianitat de totes les llengües. La Clara Segura:



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada