dijous, 5 de desembre de 2013

QUÈ FARIES AL SEU LLOC? - El condicional

Per donar consells, una de les possibilitats que tenim en català és utilitzar el condicional. També podem utilitzar l'imperatiu. Les dues formes verbals s'utilitzen molt per donar consells i són igualment populars. La diferència és que l'imperatiu ens permet ser més directes, mentre que el condicional és una fórmula més suau i formal.

Avui practicarem amb el condicional. Per començar, aquí tens les formes:
I aquí tenim, en forma d'exercici, una sèrie de consells pel nostre gat. Aquest exercici et servirà per assimilar millor aquestes formes o per reforçar-les:


Quin d'aquests consells t'ha semblat més encertat? Què faries tu al seu lloc?

Continuem amb la resta de situacions que tens il·lustrades en aquesta làmina? Quin consell donaries a les persones que viuen aquestes situacions? Què faries tu? Pensa en 4 o 5 consells per a cada situació.


........................................
Si has arribat fins aquí, enhorabona. Ara pots descansar, però demà o d'aquí a uns dies pots tornar a visitar aquesta entrada i practicar  una mica més el condicional amb aquesta nova llista de situacions. Tornar a utilitzar aquestes expressions t'ajudarà a consolidar-les.

I recorda que sempre que tinguis algun dubte, pots deixar un comentari (aquí o al facebook), i et contestaré tan aviat com el vegi.


4 comentaris :