dilluns, 5 d’agost del 2013

CONSELLS D'ESTIU - l'Imperatiu 1

Una activitat per aprendre l'Imperatiu de 2ª persona o per revisar-lo.

Abans de començar aquesta activitat pots fer una petita reflexió en veu alta o per escrit sobre l'estiu. Per exemple: quines coses t'agraden més i menys de l'estiu? ...Què fas normalment durant aquesta època? ...Vas de vacances? ...Viatges?

1. En aquesta imatge trobaràs 15 consells per passar un bon estiu. Després de llegir-los intenta reconèixer i identificar l'infinitiu de tots els verbs que hi apareixen.



2. Els verbs que acabes de llegir estan en la 2ª persona de l'Imperatiu. En la taula següent trobaràs les formes.

Veuràs que les formes de l'afirmatiu i les formes del negatiu tenen terminacions diferents. Les formes regulars de l'afirmatiu de 2ª persona coincideixen amb les formes de la 3ª persona del Present d'Indicatiu, ...és fàcil :). En canvi, les formes del negatiu són iguals que les formes de la 2ª persona del Present de Subjuntiu, el qual potser encara no coneixes. Si ara les aprens bé més endavant et serà més fàcil aprendre el Subjuntiu.
Fixa't que els pronoms reflexius es col·loquen després del verb amb l'afirmatiu i abans amb el negatiu!


3. Practica amb aquest exercici:


4. Ara que ja coneixes i ja saps com es construeix l'Imperatiu, anima't i afegeix les teves pròpies recomanacions a la llista de consells per passar un bon estiu. Estàs d'acord amb aquesta llista? Què et sembla que hi falta? ...Fer un viatge? ...Relaxar-se a les terrasses de Barcelona? ...Passejar amb bicicleta? Gaudir de les platges de Formentera? Què ens recomanes tu?

Pots fer un descans si vols ;)
....................................................

5. Continuem amb un exercici d'oïda, agilitat i bona memòria. Aquí tens una nova llista d'imperatius. Mira'ls amb atenció i fes un esforç per recordar-los. No oblidis utilitzar el diccionari si no entens alguna paraula.



6. Aquest exercici consisteix a descobrir quins són els imperatius de la imatge que apareixen en aquest vídeo que tens a continuació. Endavant, posa a prova la teva oïda! Pots veure aquest vídeo tantes vegades com calgui, però estic segura que amb dos o tres cops  trobes la majoria dels verbs.



7. Què fas tu als migdies? Fas alguna d'aquestes coses? Gaudeixes del teu temps o creus que pots canviar alguna cosa per aprofitar millor els teus migdies?

Res més... Que tinguis un bon estiu :)

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada