dimecres, 27 de novembre del 2013

D'ACORD!


Val (també vale), és una de les expressions més esteses i corrents que fan servir els parlants de llengua catalana per expressar acord. Tanmateix, no és correcte, és allò que la normativa vigent anomena un calc lingüístic: un mot o una expressió d'una altra llengua que traduïm literalment i comencem a utilitzar. Però, al mateix temps, substituim alguna expressió pròpia que ja existeix per dir la mateixa cosa.

dijous, 21 de novembre del 2013

CATALÀ - ALEMANY (1)


Si ets alemany, i sents parlar en català de raquetes, no miris al cel. Perquè... no, no es tracta de coets :)

dilluns, 18 de novembre del 2013

dijous, 14 de novembre del 2013

LA PRIMERA CLASSE DE CATALÀ! - First catalan class!

Today, this post will help you to start to learn and speak Catalan! If  you follow all steps at the end of the post you will be able to introduce yourself to other people in Catalan.


EN: Hi, I'm Sílvia and I'm 30 years old. I'm Catalan and I live in Barcelona. I'm a singer. I like theatre and dance a lot.

divendres, 8 de novembre del 2013

COM VOLS QUE SIGUI LA TEVA VIDA? - El Present de Subjuntiu.


Els objectius d'aquesta activitat són dos:
  • Aprendre a expressar les coses que ens agraden i que no ens agraden en relació a 4 àmbits de la nostra vida quotidiana: casa nostra, la feina, les nostres relacions i el nostre planeta. 
  • Ser capaços de comunicar els canvis que desitgem o els objectius que pretenem assolir en aquests àmbits.

dimecres, 6 de novembre del 2013

PA AMB ...................? ;)


Què faríem sense el pa amb tomàquet, el pa amb oli o el pa sucat amb tomata!? Avui, la tomàtiga és un ingredient essencial a la nostra cuina. Però..., coneixeu la seva història? Sabíeu que només fa un parell de segles que es va fer popular a la nostra terra? Sabeu d'on és originari i quan va arribar?

dissabte, 2 de novembre del 2013

La 'BARCELONA' de Pere Riera.


Aquesta no és una obra només recomanable pels amants del teatre. Aquesta obra, especialment ara i especialment a Catalunya, és una obra recomanable per a tots aquells que vivim en aquesta terra.